السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تحبو اعملكم اكله شعبيه ومصريه
الكشرى
الكميه حسب اعداد الاسرة مثلا
نصف كيلو ارز
ربع كيلو عدس اسود
بصل ثوم ملح فلفل شطه
طماطم
مكرونه
الطريقه :
يقطع الصل حلقات صغيره ثم يقلى فى الزيت الى ان يكون لونه ذهبى فاتح
ثم يصفى سريعا ويوضع على مناديل ورق او يصفى فى مصفى حتى
يصبح مقرمش ويترك شويه بصل فى الحله ونحمرهم شويه حتى يصير
غامق ثم يوضع عليه الماء حتى يغلى ثم يوضع العدس بعد الغسل ويترك
على النار حتى تحسى يدوب سوى الارز يضاف الملح والفلفل والكمون
ثم يضاف الارز وانتى طبعا عارفه سوى الارز
نعصر الطماطم ونجيب ثوم مطحون نحمرة شويه يكون لونه فاتح يضاف
عصير الطماطم عوزة تحطى شطه حسب الرغبه وتترك حتى تصير
سميكه شويه ولاننسى الملح والفلفل
نسلق المكرونه فى ناس بتحبها بيضاء من غير صلصه وناس تحبها بالصلصه
حسب الرغبه
نجيب شويه ثوم مطحون ونحطه فى زجاجه وعليه خل وشويه ماء لو كان الخل
مركز ثم يملح بالملح والفلفل والكمون والشطه
جينا لاهم حاجه وهى الغرف نغرف الارز بالعدس ثم عليه المكرونه ثم البصل
المحمر المصفى ثم الخل ثم الطماطم فى ناس بتذود حمص حسب الرغبه
وبالف عنا وصحه وكلى واشطشطى لا تنسى مشروبك المفضل