| كشرى ياسمينا | |
|
+4أمة الله (أم يونس) ام نبيل الجوهرةالمكنونة yasmeena 8 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
yasmeena فريق المصممين
بلد الإقامه : ::EGYPT:: علم بلادي : عدد المساهمات : 232 نقاط : 296 التقييم : 9 تاريخ التسجيل : 07/10/2010 العمل/الترفيه : طالبة المزاج : الحمد لله
| موضوع: كشرى ياسمينا الإثنين ديسمبر 27, 2010 10:29 pm | |
| النهاردة جايبة ليكم الكشرى أكله من الاكلات اللى بموت فيهامش هطول عليكم..المقادير..كيلو مكرونة أسبكتىكيلو مكرونة عادىنصف كيلو رزوربع كيلو عدس بجبة3 بصلةنصف كيلو طماطمربع كيلو حمص شامشطة حمرا ولمون وثوم وفلفل أسود وخل..طريقة العمل..يقطع البصل بالنصف ثم يقطع طرنشات رقيقة
جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي
البصل بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام
ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ
اللون الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليهكبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي
لونة ذهبي محمر وتضعيه في مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً
نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح
في مياة السلق وبعد نضجة يشطف بماء بارد
ويصفي يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة
السلق ثم بعد ذلك نجيب حوالي خمس فصوص
ثوم كبار ونطحنهم
وتحمرفي الزيت علي النار ثم نضع عليه العدس
مع الملح وقليل من الفلفل الأسودتسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح
وقليل من الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة
حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف
جيداً وتترك حتي تصفي المياةالصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون حمرة جامد وتقشريها وتسلقيها علي النار
وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر
وكمان وضعت حلقات من الفلفل
الأخضر (حار ) بس بعد ما خلصت فرم
ووضعتها في الحلة الطريقة قي ازاي هتجيبي
خمس فصوص ثوم كبار ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير
الطماطم مع الملح والفلفل الأسود وتتريكيها حتي تتسبكودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري
الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم
وملح وشطه حمراء وتضرب
في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار
حتي تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما
ترصيه خالصبتوضع أخر حاجة علي الكشري ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول
وبعدين المكرونة وبعدين العدس بجبة
( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص
ثم تضعي الصلصة ثم أخر حاجة تضعيها البصل
لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب
الذوق ودا الطبق النهائى
| |
|
| |
الجوهرةالمكنونة إداريه سابقه
بلد الإقامه : السعوديه علم بلادي : عدد المساهمات : 16547 نقاط : 21019 التقييم : 121 تاريخ التسجيل : 06/08/2010 العمل/الترفيه : ربة بيت المزاج : اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك جنسيتكِ : سعوديه
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الثلاثاء ديسمبر 28, 2010 4:29 am | |
| يعطيك العافيه تسلم يدك رووووووعه ياسمينا بارك الله فيك ولكن هناك ملاحضه لم تضعي اسمك واسم المنتدي في الصوره وايضا لم تصوري الطريقه حتي نتمكن من معرفة الطريقه بالصور شكرررررررررررررررررا لك
| |
|
| |
ام نبيل نجمة المنتدى
بلد الإقامه : مصر علم بلادي : عدد المساهمات : 14863 نقاط : 21669 التقييم : 186 تاريخ التسجيل : 13/06/2010 العمر : 69 العمل/الترفيه : ربه منزل المزاج : الحمدلله جنسيتكِ : مصريه
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الثلاثاء ديسمبر 28, 2010 5:22 pm | |
| تسلم الايادى ياقمر الكشرى جميل واكله شعبيه للمصريين
بس حبيبتى فين خطوات الطبخه بالصور المرة القادمه ان شاء اللت
وجزاء الله خيرا
| |
|
| |
أمة الله (أم يونس) المؤسسه والمديره العامه
بلد الإقامه : القدس علم بلادي : عدد المساهمات : 4375 نقاط : 7559 التقييم : 137 تاريخ التسجيل : 03/01/2010 جنسيتكِ : فلسطينيه
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الثلاثاء ديسمبر 28, 2010 5:28 pm | |
| تسلم الأيادي أختي (ياسمينا)
شكلها طيبه,,,لكن مثل ما ذكروا لأخوات يجب إرفاق صور من مطبخك توضح الطريقه بالتفصيل ويُكتب عليها إسمك وإسم المنتدى يا ريت أختي لو تصوري الطبخه وتضيفي الصور مع الطريقه والصوره التي وضعتيها كبيره جداً وماخذه مكان في الموضوع لذلك سيتم حذفها ويا ريت تجيبيلنا صور من عندك بارك الله فيكِ | |
|
| |
بنت الاسلام عضوه vib
بلد الإقامه : السعودية علم بلادي : عدد المساهمات : 3796 نقاط : 4603 التقييم : 24 تاريخ التسجيل : 12/11/2010 العمل/الترفيه : ربة منزل المزاج : متفائلة
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الجمعة ديسمبر 31, 2010 4:09 pm | |
| واووووووووووووووووووووووووووو شهيتيني للكشري امووت فيه اكلة ولا اروع تسلم يدك ياعسل | |
|
| |
بنت الاسلام عضوه vib
بلد الإقامه : السعودية علم بلادي : عدد المساهمات : 3796 نقاط : 4603 التقييم : 24 تاريخ التسجيل : 12/11/2010 العمل/الترفيه : ربة منزل المزاج : متفائلة
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الجمعة ديسمبر 31, 2010 4:12 pm | |
| واووووووووووووووووووووووووووو شهيتيني للكشري امووت فيه اكلة ولا اروع تسلم يدك ياعسل | |
|
| |
εïз رفـــه εïз نائبة المديره
بلد الإقامه : السعودية علم بلادي : عدد المساهمات : 3066 نقاط : 4478 التقييم : 105 تاريخ التسجيل : 22/12/2010 العمر : 42 العمل/الترفيه : ربة منزل المزاج : رضى والحمدلله
| |
| |
شامخه بديني نائبة المديره
بلد الإقامه : في دنيا فاااااااانية علم بلادي : عدد المساهمات : 7919 نقاط : 9610 التقييم : 160 تاريخ التسجيل : 27/04/2010 العمل/الترفيه : نائبه المديره أن اصبت فمن عند الله وأن أخطأت فـ من نفسي والشيطان المزاج : ربي لك الحمد على نعمك
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الثلاثاء يناير 11, 2011 12:54 am | |
| يسلموا على الوصفه مشكوره جدا اختي ع الوصفه الرائعه بورك فيكِ ننتظر وصفه اخرى من ابداعكِ لكن بالصور لكي تتضح لنا الاكله اكثر وتساعدينا بكيفيه عملها ودمتِ بصحه وعافيه | |
|
| |
بنت الاسلام عضوه vib
بلد الإقامه : السعودية علم بلادي : عدد المساهمات : 3796 نقاط : 4603 التقييم : 24 تاريخ التسجيل : 12/11/2010 العمل/الترفيه : ربة منزل المزاج : متفائلة
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الخميس يناير 13, 2011 4:13 am | |
| | |
|
| |
ام علي نائبة المديره
بلد الإقامه : مصر علم بلادي : عدد المساهمات : 7341 نقاط : 9788 التقييم : 140 تاريخ التسجيل : 24/05/2011 العمر : 42 المزاج : الحمد لله
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الإثنين يونيو 20, 2011 4:44 pm | |
| انا بحب الكشري كتيير
سلمت يداك ياسمينا مشكوووره
بارك الله فيكي | |
|
| |
ام علي نائبة المديره
بلد الإقامه : مصر علم بلادي : عدد المساهمات : 7341 نقاط : 9788 التقييم : 140 تاريخ التسجيل : 24/05/2011 العمر : 42 المزاج : الحمد لله
| موضوع: رد: كشرى ياسمينا الخميس أبريل 26, 2012 10:46 am | |
| جزاكي الله خيرا اختي في الله اعتقد ان الموضوع منقوووووول شكرااا | |
|
| |
| كشرى ياسمينا | |
|