معلوماتنا تفيد أنكِ غير منضمه لأسرتنا المتواضعه

سجلي معنا ولن تندمي أبداً بإذن الله
معلوماتنا تفيد أنكِ غير منضمه لأسرتنا المتواضعه

سجلي معنا ولن تندمي أبداً بإذن الله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل
كشرى ياسمينا Support

 

 كشرى ياسمينا

اذهب الى الأسفل 
+4
أمة الله (أم يونس)
ام نبيل
الجوهرةالمكنونة
yasmeena
8 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
yasmeena
فريق المصممين
فريق المصممين
yasmeena


بلد الإقامه : ::EGYPT::
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female31 عدد المساهمات : 232
نقاط : 296
التقييم : 9
تاريخ التسجيل : 07/10/2010
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : الحمد لله

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالإثنين ديسمبر 27, 2010 10:29 pm

كشرى ياسمينا Jb12934840531


النهاردة جايبة ليكم الكشرى

أكله من الاكلات اللى بموت فيها


مش هطول عليكم



..المقادير..

كيلو مكرونة أسبكتى

كيلو مكرونة عادى

نصف كيلو رز

وربع كيلو عدس بجبة

3 بصلة

نصف كيلو طماطم

ربع كيلو حمص شام

شطة حمرا ولمون وثوم وفلفل أسود وخل


..طريقة العمل..

يقطع البصل بالنصف ثم يقطع طرنشات رقيقة

جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي

البصل بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام

ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ

اللون الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه


كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي

لونة ذهبي محمر وتضعيه في مصفاة


علشان الزيت يتصفي منه تماماً

نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح

في مياة السلق وبعد نضجة يشطف بماء بارد

ويصفي



يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة

السلق ثم بعد ذلك نجيب حوالي خمس فصوص

ثوم كبار ونطحنهم

وتحمرفي الزيت علي النار ثم نضع عليه العدس

مع الملح وقليل من الفلفل الأسود



تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح

وقليل من الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة

حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف

جيداً وتترك حتي تصفي المياة



الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون

حمرة جامد وتقشريها وتسلقيها علي النار

وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر



وكمان وضعت حلقات من الفلفل

الأخضر (حار ) بس بعد ما خلصت فرم

ووضعتها في الحلة الطريقة قي ازاي هتجيبي

خمس فصوص ثوم كبار ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير

الطماطم مع الملح والفلفل الأسود وتتريكيها حتي تتسبك


ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري

الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم
جنان

للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم

وملح وشطه حمراء وتضرب

في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار

حتي تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما

ترصيه خالص
بتوضع أخر حاجة علي الكشري



ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول

وبعدين المكرونة وبعدين العدس بجبة

( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص

ثم تضعي الصلصة ثم أخر حاجة تضعيها البصل

لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب

الذوق



ودا الطبق النهائى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الجوهرةالمكنونة
إداريه سابقه
الجوهرةالمكنونة


بلد الإقامه : السعوديه
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female62 عدد المساهمات : 16547
نقاط : 21019
التقييم : 121
تاريخ التسجيل : 06/08/2010
العمل/الترفيه : ربة بيت
المزاج : اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
جنسيتكِ : سعوديه

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 4:29 am


يعطيك العافيه
تسلم يدك
رووووووعه
ياسمينا بارك الله فيك
ولكن هناك ملاحضه لم تضعي اسمك واسم المنتدي في الصوره وايضا لم تصوري الطريقه حتي نتمكن من معرفة الطريقه بالصور
شكرررررررررررررررررا لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام نبيل
نجمة المنتدى
نجمة المنتدى
ام نبيل


بلد الإقامه : مصر
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female31 عدد المساهمات : 14863
نقاط : 21669
التقييم : 186
تاريخ التسجيل : 13/06/2010
العمر : 69
العمل/الترفيه : ربه منزل
المزاج : الحمدلله
جنسيتكِ : مصريه

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 5:22 pm


تسلم الايادى ياقمر الكشرى جميل واكله شعبيه للمصريين

بس حبيبتى فين خطوات الطبخه بالصور المرة القادمه ان شاء اللت

وجزاء الله خيرا





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أمة الله (أم يونس)
المؤسسه والمديره العامه
المؤسسه والمديره العامه
أمة الله (أم يونس)


بلد الإقامه : القدس
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female56 عدد المساهمات : 4375
نقاط : 7559
التقييم : 137
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
جنسيتكِ : فلسطينيه

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 5:28 pm

تسلم الأيادي أختي (ياسمينا)


شكلها طيبه,,,لكن مثل ما ذكروا لأخوات

يجب إرفاق صور من مطبخك توضح الطريقه بالتفصيل ويُكتب عليها إسمك وإسم المنتدى

يا ريت أختي لو تصوري الطبخه وتضيفي الصور مع الطريقه

والصوره التي وضعتيها كبيره جداً وماخذه مكان في الموضوع

لذلك سيتم حذفها ويا ريت تجيبيلنا صور من عندك بارك الله فيكِ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://rasoliqudwti.yoo7.com
بنت الاسلام
عضوه vib
عضوه vib
بنت الاسلام


بلد الإقامه : السعودية
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female62 عدد المساهمات : 3796
نقاط : 4603
التقييم : 24
تاريخ التسجيل : 12/11/2010
العمل/الترفيه : ربة منزل
المزاج : متفائلة

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 31, 2010 4:09 pm

واووووووووووووووووووووووووووو شهيتيني للكشري

امووت فيه اكلة ولا اروع تسلم يدك ياعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت الاسلام
عضوه vib
عضوه vib
بنت الاسلام


بلد الإقامه : السعودية
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female62 عدد المساهمات : 3796
نقاط : 4603
التقييم : 24
تاريخ التسجيل : 12/11/2010
العمل/الترفيه : ربة منزل
المزاج : متفائلة

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 31, 2010 4:12 pm

واووووووووووووووووووووووووووو شهيتيني للكشري

امووت فيه اكلة ولا اروع تسلم يدك ياعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
εïз رفـــه εïз
نائبة المديره
نائبة المديره
εïз رفـــه εïз


بلد الإقامه : السعودية
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female62 عدد المساهمات : 3066
نقاط : 4478
التقييم : 105
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
العمر : 42
العمل/الترفيه : ربة منزل
المزاج : رضى والحمدلله

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:04 pm

كشرى ياسمينا F7up62e65e08d5


يممممممممممممم يممممممممممممممم

انا عملت الكشري قبل يومين وبناتي بيحبوه

تسلم اياااديك ويعطيك الف عاااافيه ياسووكره


كشرى ياسمينا F7up62e65e08d5
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شامخه بديني
نائبة المديره
نائبة المديره
شامخه بديني


بلد الإقامه : في دنيا فاااااااانية
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female78 عدد المساهمات : 7919
نقاط : 9610
التقييم : 160
تاريخ التسجيل : 27/04/2010
العمل/الترفيه : نائبه المديره أن اصبت فمن عند الله وأن أخطأت فـ من نفسي والشيطان
المزاج : ربي لك الحمد على نعمك

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 11, 2011 12:54 am

يسلموا على الوصفه


مشكوره جدا اختي ع الوصفه الرائعه


بورك فيكِ


ننتظر وصفه اخرى من ابداعكِ لكن بالصور لكي تتضح لنا الاكله اكثر

وتساعدينا بكيفيه عملها


ودمتِ بصحه وعافيه

كشرى ياسمينا 95787 كشرى ياسمينا 95787 كشرى ياسمينا 95787
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت الاسلام
عضوه vib
عضوه vib
بنت الاسلام


بلد الإقامه : السعودية
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female62 عدد المساهمات : 3796
نقاط : 4603
التقييم : 24
تاريخ التسجيل : 12/11/2010
العمل/الترفيه : ربة منزل
المزاج : متفائلة

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالخميس يناير 13, 2011 4:13 am

كشرى ياسمينا Dl384567
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام علي
نائبة المديره
نائبة المديره
ام علي


بلد الإقامه : مصر
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female31 عدد المساهمات : 7341
نقاط : 9788
التقييم : 140
تاريخ التسجيل : 24/05/2011
العمر : 42
المزاج : الحمد لله

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالإثنين يونيو 20, 2011 4:44 pm

انا بحب الكشري كتيير

سلمت يداك ياسمينا
مشكوووره

بارك الله فيكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام علي
نائبة المديره
نائبة المديره
ام علي


بلد الإقامه : مصر
علم بلادي : كشرى ياسمينا Female31 عدد المساهمات : 7341
نقاط : 9788
التقييم : 140
تاريخ التسجيل : 24/05/2011
العمر : 42
المزاج : الحمد لله

كشرى ياسمينا Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشرى ياسمينا   كشرى ياسمينا I_icon_minitimeالخميس أبريل 26, 2012 10:46 am

كشرى ياسمينا 1257451328

كشرى ياسمينا 1257452423


جزاكي الله خيرا اختي في الله
اعتقد ان الموضوع منقوووووول
شكرااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كشرى ياسمينا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  تطبيقي لطبق كشري ياسمينا الله يحفظها

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: **مطـــبخــكِ** :: مطــــــــــــــبخ العــــــــــــــــضوات-
انتقل الى:  
Place holder for NS4 only