كنافه بالقشطه رووعه 1274656368884377522

المقادير:


1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

الطريقه:

تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما

كنافه بالقشطه رووعه 11651225111159288956

تحضير القشطه:

ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

كنافه بالقشطه رووعه 20165208471992058369

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما

و تصبح القشطه جاهزه

كنافه بالقشطه رووعه 17480486131242227612

تحضير الكنافه:

- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

- ندهن صينيه بالسمن

- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

- نرش مقدار من السمن السايح

كنافه بالقشطه رووعه 16234690601445793222

- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

كنافه بالقشطه رووعه 987541974209898916

- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

- نرش مقدار جيد من السمن السايح

كنافه بالقشطه رووعه 158358928034743296

طريقه الخبز:

ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

كنافه بالقشطه رووعه 1447150904925082404

و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

كنافه بالقشطه رووعه 122420615125860088




كنافه بالقشطه رووعه 1096504622892329301


ممكن تغيري الحشو حسب رغبتك ممكن مهلبه اوكاستر او مكسرات
الحمد لله دائما اعملها وتكون لذيذه


منقول
بالف صحه وعافيه